Vendet dhe aktivitetet e ndaluara

Juridiksionet e listuara në të zeza

Juridiksionet në listën e zezë:

 • Afganistan
 • Samoa amerikane
 • Angolë
 • Anguilla
 • Bangladesh
 • Barbados
 • benin
 • Bolivi
 • Botsvanë
 • British Indian Ocean Territory
 • Brunei
 • Burkina Faso
 • Burundi
 • Kamboxhi
 • Kamerun
 • Cape Verde
 • Karaibe Netherlands
 • Cayman Islands
 • Republika Qendrore e Afrikës
 • Çad
 • Krishtlindjeve Island
 • Ishulli Cocos (Keeling)
 • Komora
 • Kongo
 • Kongo (Republika Demokratike e)
 • Crimea
 • Kubë
 • Djibouti
 • Dominica
 • Guinea Ekuatoriale
 • Eritrea
 • Etiopi
 • Republika Federale e Somalisë
 • Fiji
 • Territoret Franceze Jugore
 • Gabon
 • Gambia
 • Gana
 • Guam
 • Guine
 • Guinea Bissau
 • Guajana
 • Haiti
 • Ishujt Heard & Mcdonalds
 • Honduras
 • Iran
 • Irak
 • Breg Fildishit
 • Xhamaika
 • Qiribati
 • Kosovë
 • Kirgistan
 • Laos
 • Liban
 • Lesoto
 • Liberi
 • Libi
 • Madagaskar
 • Malawi
 • Maldivet
 • mali
 • Mavritani
 • Lojra
 • Mikronezi
 • Mongoli
 • Montserrati
 • Mozambik
 • Myanmar
 • Namibia
 • Naurua
 • Kaledonia e Re
 • Nikaragua
 • Niger
 • Nigeri
 • Niue
 • norfolk Island
 • Koreja e Veriut (Republika e)
 • Northern Mariana Islands
 • Pakistan
 • Palau
 • Territori palestinez, zënë
 • Panama
 • Papua Guinea e Re
 • Pitcairn
 • Rwanda
 • S. Georgia & S. Sandwich Isl
 • Shën Barthélemy
 • Samoa
 • Sao Tome dhe Principe
 • Senegal
 • Sierra Leone
 • Sudani i Jugut
 • Sri Lanka
 • St Pierre et Miquelon
 • Shën Helena
 • Sudan
 • Svalbard dhe Jan Mayen
 • Swaziland
 • Siria
 • Taxhikistan
 • Tanzania
 • Timor-Leste
 • Togo
 • Ishulli Tokelau
 • karrocë me dy rrota
 • Trinidad dhe Tobago
 • Turkmenistan
 • Ishujt Turks dhe Caicos
 • Tuvalu
 • uganda
 • Ne ishujt e vegjël periferikë
 • Ishujt e Virgjër
 • Vanuatu
 • Shteti Qyteti i Vatikanit
 • Venezuela
 • Wallis dhe Futuna
 • sahara perëndimore
 • Jemen
 • Zambia
 • Zimbabve

Aktivitete të ndaluara

1. Prodhimi ose tregtimi i çdo produkti ose aktiviteti që konsiderohet i paligjshëm sipas ligjeve ose rregulloreve të vendit pritës ose konventave dhe marrëveshjeve ndërkombëtare, duke përfshirë pa kufizim kërkesat e vendit pritës në lidhje me aspektet mjedisore, shëndetësore dhe të sigurisë dhe të punës;

2. Prodhimi ose tregtia e armëve dhe municioneve;

3.
Prodhimi, tregtimi, magazinimi ose transporti i vëllimeve të konsiderueshme të kimikateve të rrezikshme, ose përdorimi në shkallë komerciale i kimikateve të rrezikshme;

4. Prodhimi ose tregtia e duhanit;

5. Tregtia e kafshëve të egra ose produkteve të kafshëve të egra të rregulluara sipas CITES;

6. Prodhimi ose tregtimi i materialeve radioaktive;

7. Operacionet e prerjes komerciale ose blerja e pajisjeve të prerjes së pyjeve për përdorim në pyjet e lagështa tropikale;

8. Prodhimi ose tregtia e produkteve farmaceutike që i nënshtrohen ndërprerjeve ose ndalimeve ndërkombëtare;

9. Prodhimi ose tregtimi i pesticideve/herbicideve që i nënshtrohen ndalimeve ose ndalimeve ndërkombëtare;

10. Peshkimi me rrjetë në mjedisin detar duke përdorur rrjeta mbi 2.5 km. në gjatësi;

11. Prodhimi ose aktivitetet që përfshijnë forma të dëmshme ose shfrytëzuese të punës së detyruar/punës së dëmshme të fëmijëve;

12. Prodhimi ose tregtimi i substancave që dëmtojnë ozonin, që i nënshtrohen nxjerrjes në fazën ndërkombëtare;

13. Prodhimi ose tregtimi i drurit ose produkteve të tjera pyjore nga pyjet e pamenaxhuara;

14. Tregtarët e këmbimit të parave;

15. Çdo biznes në lidhje me pornografinë ose prostitucionin;

16. guroret, miniera, ose përpunimi i xeheve të metaleve ose qymyrit;

17. Dhënia ose marrja e dhuratave që mund të interpretohen se synojnë të ndikojnë në vendimet e biznesit;

18. Abuzimi me informacione konfidenciale ose materiale, jo publike;

19. Tregtim i gëzofit, eshtrave dhe fildishit të kafshëve;

20. Tregtimi i diamanteve pa Certifikimin Kimberley;

21. Materiale të pahijshme dhe të turpshme duke përfshirë pornografinë e fëmijëve;

22. Objekte kulturore si skulptura, statuja, antike, artikuj koleksionistësh, pjesë arkeologjike veçanërisht nga Republika e Irakut;

23. Tregtim i Fishekzjarrëve, Eksplozivëve dhe Armëve Bërthamore;

24. Trafiku i drogës duke përfshirë kimikatet e përdorura për të prodhuar drogë ose drogë sintetike;

25. Tregtimi në Derivate/Opsione/Mbrojtje;

26. Donacione/Bamirësi;

27. Lojëra të fatit jashtë linje / baste / kazino / gara me kuaj / Bingo / baste sportive jo të licencuara;

28. Kazino online e pa licencuar/Poker në internet/bixhoz në internet/Baste në internet/Shortime çmimesh/Karta dhuratash/Çdo formë lotarie/karta gërvishtjeje;

29. Aksionet e prurësit dhe obligacionet;

30. Tregtarët e xhevahireve, gurëve të çmuar, metaleve të çmuara;

31. Struktura e grumbullimit të parave të gatshme;

32. Forex/Opsione binare jo të licencuara.

Ky shtet dhe aktivitete të ndaluara është pjesë integrale e BancaNEO Politika për Parandalimin e Pastrimit të Parave dhe Financimit të Terrorizmit.

Gatshme për të filluar?