Заштита на личните податоци 

www.bancaneo. Организации

Датум на влегување во сила: 1st јули 2021

Добредојдовте на Политиката за приватност на www.bancaneo. Организации кој е во сопственост и управуван од MY NEO GROUP TRUST.

Оваа Политика за приватност содржи преглед за собирањето, користењето и откривањето на вашите лични податоци. Во случај информациите да покриваат само една од нашите услуги, ние експлицитно ќе ви го посочиме ова. Со цел да покаже почит кон вашите индивидуални права на приватност, MY NEO GROUP TRUST ги обработува собраните лични податоци во согласност со Законот за правна заштита на личните податоци на Република Италија, Општата регулатива за заштита на податоците и други правни акти како што се Директива бр. 95/46/ЕЗ на Европскиот парламент. Вработените, агентите и другите страни кои имаат пристап до вашите лични податоци се обврзани да ја гарантираат нивната безбедност дури и по раскинување на договорниот однос.

Прочитајте ја внимателно оваа Политика за приватност бидејќи се применува кога ги користите нашите услуги или ја посетувате нашата веб-страница или ја користите нашата апликација. Ние сериозно ја сфаќаме приватноста и заштитата на податоците и сме посветени на справување со личните информации на оние со кои се занимаваме, без разлика дали се клиенти, добавувачи или колеги, одговорно и на начин што ги исполнува законските барања на земјите во кои работиме.

 1. За Тоше

МОЈОТ НЕО ГРУП ТРСТ ("Bancaneo“,„ Нас “,„ ние “,„ наши “) е одговорен за собирање, употреба и откривање на вашите лични информации. Ако имате какви било прашања во врска со тоа како ги заштитуваме или ги користиме вашите податоци, ве молиме испратете ни е-пошта на info@bancaneo. Организации.

 1. Лични податоци што можат да бидат собрани

Ние ќе ги собереме следниве податоци за вас:

 1. Информации што ни ги давате:

Ние ќе ги собереме следниве податоци за вас:

 1. Може да ни дадете информации, вклучувајќи лични информации, за себе кога ќе се најавите за да ги користите нашите услуги, на пр., Вашето име и адреса за е-пошта. Ова исто така вклучува информации што ги давате преку континуирана употреба на нашите услуги, учествувате во табли за дискусија или други функции на социјалните медиуми на нашата веб-страница или апликација, учествувате во конкуренција, промоција или истражување и кога пријавувате проблем со нашите услуги. Информациите што ни ги давате може да вклучуваат ваше име, адреса, адреса за е-пошта, телефонски број, финансиски информации (вклучувајќи информации за кредитна картичка, дебитна картичка или банкарска сметка), причина за плаќање, географска локација, број на социјално осигурување, личен опис и фотографија .
 2. Можеби ќе ни требаат дополнителни информации за комерцијална и / или идентификација од вашата пр., Ако испраќате или примате одредени трансакции со висока вредност или со голем обем или колку што е потребно за да ги почитувате нашите обврски против перење пари според важечкиот закон.
 3. Давајќи лични податоци на кое било поединец (освен вие самите) што на пример може да прима плаќања од нас како дел од вашето користење на нашите услуги, ветувате дека сте добиле согласност од такво лице да ни ги откриете неговите / нејзините лични податоци, како и неговата / нејзината согласност за собирање, користење и откривање на такви лични податоци, за целите утврдени во оваа Политика за приватност.
 4. Информации што ги собираме за вас. Во однос на вашето користење на нашите услуги, ние може автоматски да ги собереме следниве информации, од кои некои може да бидат или вклучуваат лични информации:
  1. детали за трансакциите што ги извршувате при користење на нашите услуги, вклучително и географска локација од каде потекнува трансакцијата;
  2. технички информации, вклучително и адреса на интернет протокол (IP) што се користи за поврзување на вашиот компјутер со Интернет, информации за најавување, тип и верзија на прелистувачот, поставување временска зона, типови и верзии на приклучоци за прелистувачи, оперативен систем и платформа;
  3. информации за вашата посета, вклучувајќи ги и целосните климатски тек на Uniform Resource Locators (URL) преку, и од нашата веб-страница или апликација (вклучувајќи датум и време); производи што сте ги прегледале или барале; времиња на одговор на страница, грешки во преземање, должина на посети на одредени страници, информации за интеракција на страницата (како што се скролување, кликови и преглед на глувчето) и методи користени за прелистување од страната и кој било телефонски број што се користи за повик на нашиот број за поддршка на клиенти .
 5. Информации што ги добиваме од други извори. Можеби ќе добиеме информации за вас ако користите некоја од другите веб-страници со кои работиме или другите услуги што ги обезбедуваме. Ние, исто така, работиме тесно со трети страни и може да добиеме информации за вас од нив.

На пример:

 1. банките што ги користите за да ни префрлите пари ќе ни ги дадат вашите основни лични информации, како што се вашето име и адреса, како и вашите финансиски информации, како што се деталите за вашата банкарска сметка;
 2. деловните партнери можат да ни ги дадат вашето име и адреса, како и финансиски информации, како што се информации за плаќање со картичка;
 3. рекламни мрежи, даватели на аналитики и даватели на информации за пребарување може да ни дадат псевдонимизирани информации за вас, како што е потврдување на начинот на кој ја најдовте нашата веб-страница;
 4. кредитни референтни агенции не ни даваат никакви лични информации за вас, но може да се користат за да се потврдат информациите што ни ги доставивте.
 5. Информации од мрежите на социјалните медиуми. Ако се најавите на нашите Услуги користејќи ја вашата сметка на социјалните медиуми (на пример, Фејсбук или Гугл), ќе добиеме релевантни информации што се неопходни за да ги овозможиме нашите услуги и да ве автентицираме. Мрежата за социјални медиуми ќе ни овозможи пристап до одредени информации што сте им ги доставиле, вклучително и вашето име, слика на профил и адреса на е-пошта. Ние ги користиме таквите информации, заедно со сите други информации што директно ни ги доставувате при регистрација или користење на нашите услуги, за да создадеме своја сметка и да комуницираме со вас за информациите, производите и услугите што ги барате од нас. Можеби ќе можете специфично да побарате да имаме пристап до контактите на вашата сметка на социјалните мрежи за да можете да испратите линк за упатување до вашето семејство и пријатели. Ние ќе ги користиме, откриваме и чуваме сите овие информации во согласност со оваа Политика за приватност.
 6. Информации за децата

Нашите производи и услуги се насочени кон возрасни од 18 години и повеќе и не се наменети за деца. Ние не знаеме да собираме информации од оваа возрасна група. Дел од процесот на верификација спречува Bancaneo собирање такви податоци. Доколку се соберат какви било информации од дете без потврда на одобрение од родителите, тие ќе бидат избришани.

 1. Како ги штитиме вашите информации
  1. Ние користиме безбеден сервер за чување на вашите лични податоци. Сите информации што ни ги доставувате се чуваат на нашите безбедни сервери. 
  2. Како што знаете, преносот на информации преку Интернет не е целосно безбеден. Иако ќе се потрудиме да ги заштитиме вашите лични информации, не можеме да ја гарантираме безбедноста на вашите информации за време на преносот, а секое пренесување е на ваш сопствен ризик. Откако ќе ги добиеме вашите информации, ќе користиме строги процедури и безбедносни карактеристики за да се обидеме да спречиме неовластен пристап.

Ние постојано ги едуцираме и обучуваме нашите вработени за важноста на доверливоста и приватноста на личните информации на клиентите. Ние одржуваме физички, електронски и процедурални заштитни мерки што се во согласност со релевантните закони и прописи за заштита на вашите лични информации.

 1. Користења направени од информациите
  1. Ние ги користиме вашите информации на следниве начини:
   1. да ги извршуваме нашите обврски во врска со вашиот договор со нас и да ви ги обезбедиме информациите, производите и услугите;
   2. да се усогласат со сите применливи законски и / или регулаторни барања, вклучително и закони надвор од вашата земја на престој или да се усогласат со кој било правен процес;
   3. да ве известиме за промените во нашите услуги;
   4. да ги прилагодиме нашите услуги и информациите што ви ги доставуваме и да ги адресира вашите потреби - како што е вашата земја на адреса и историјата на трансакции. На пример, ако често праќате средства од една кон друга валута, може да ги искористиме овие информации за да ве информираме за ажурирања на нови производи или одлики што може да бидат корисни за вас;
   5. како дел од нашите напори да ги одржуваме нашите услуги безбедни и безбедни;
   6. да ги администрираме нашите услуги и за внатрешни операции, вклучително и смена на проблеми, анализа на податоци, тестирање, истражување, статистички и истражувачки цели;
   7. да ги подобриме нашите услуги и да обезбедиме тие да бидат презентирани на најефикасен начин;
   8. да ја измериме или разбереме ефективноста на рекламирањето што го служиме и да ви доставиме релевантно рекламирање;
   9. да ви овозможи да учествувате во интерактивни карактеристики на нашите услуги, кога ќе изберете да го сторите тоа;
   10. да ни овозможи да ги спроведеме достапните лекови или да ги ограничиме штетите што можеме да ги претрпиме и да ги спроведеме нашите услови
   11. за да можеме да ви доставиме информации во врска со нашите напори за застапување во јавната политика.
   12. да ви обезбедиме информации за други слични стоки и услуги што ги нудиме;
   13. да ви обезбедиме или да дозволите избрани трети страни да ви дадат информации за стоки или услуги за кои сметаме дека ве интересираат; или
   14. да комбинираме информации што ги добиваме од други извори со информациите што ни ги давате и информациите што ги собираме за вас. Ние можеме да ги користиме овие информации и комбинираните информации за целите утврдени погоре (во зависност од видовите на информации што ги добиваме).
 2. Откривање на вашите информации
  1. Можеме да ги споделиме вашите информации со избрани трети страни, вклучувајќи:
   1. филијали, деловни партнери, добавувачи и подизведувачи за извршување и извршување на кој било договор што ќе го склучиме со нив или со вас;
   2. рекламни и рекламни мрежи единствено за да изберат и да им служат релевантни реклами на вас и на другите;
   3. даватели на анализи и пребарувачи кои ни помагаат во подобрувањето и оптимизацијата на нашата страница; и
   4. нашите субјекти од групацијата или подружници 
  2. Можеме да ги откриеме вашите лични информации на трети страни:
   1. филијали, деловни партнери, добавувачи и подизведувачи за извршување и извршување на кој било договор што ќе го склучиме со нив или со вас;
   2. во случај да продадеме или купиме деловна активност или средства, во тој случај можеме да му ги откриеме вашите лични податоци на потенцијалниот продавач или купувач на таков бизнис или средства;
   3. ако сме должни да ги откриеме или споделиме вашите лични податоци со цел да се усогласиме со која било законска обврска. Ова вклучува размена на информации со други компании и организации заради заштита на измама и намалување на кредитниот ризик;
   4. да ни помогне во спроведувањето или соработката во истрагите за измама или друга незаконска активност каде сметаме дека е разумно и соодветно да се стори тоа;
   5. да спречи и открие измама или криминал;
   6. како одговор на покана, потерница, судска наредба или како друго Bancaneo што се бара со закон;
   7. да ги процениме финансиските ризици и ризиците од осигурување и да ги заштитиме нашите активности и активности на која било од нашите филијали
   8. да ни овозможи да ги спроведеме достапните лекови или да ги ограничиме штетите што можеме да ги претрпиме
   9. да вратите долг или во врска со вашата неликвидност; и
   10. да развива односи со клиенти, услуги и системи.
  3. Немаме објавена листа на сите трети страни со кои ги споделуваме вашите податоци, бидејќи тоа во голема мера зависи од вашата специфична употреба на нашите услуги. Меѓутоа, ако сакате дополнителни информации со кого сме ги споделиле вашите податоци или да ви биде даден список специфичен за вас, можете да го побарате ова со пишување до info@bancaneo. Организации.
 3. Споделување и зачувување на вашите лични податоци
  1. Податоците што ги собираме од вас може да бидат пренесени и зачувани на дестинација надвор од Соединетите држави. Може да се користи и од персонал кој работи надвор од САД и работи за нас или за некој од нашите добавувачи. Таков персонал може, меѓу другото, да се занимава и со исполнување на налогот за плаќање, обработка на деталите за плаќање и обезбедување услуги за поддршка. Со доставување на вашите лични информации, вие се согласувате со овој трансфер, складирање или обработка. Ние ќе ги преземеме сите чекори разумно потребни за да осигуриме дека вашите податоци се третираат безбедно и во согласност со оваа Политика за приватност.
 4. Колачињата
  1. Ние користиме мали датотеки (познати како колачиња) за да ве разликуваме од другите корисници, да видите како ја користите нашата страница и производи додека ви го обезбедуваме најдоброто искуство. Исто така, ни овозможува можност за подобрување на нашите услуги, за детални информации за колачињата и другите технологии што ги користиме и за целите за кои ги користиме, видете ги нашите Колачиња.
 5. Задржување на вашите информации
  1. Како регулирана финансиска институција, Bancaneo според законот е потребно да зачува некои од вашите лични и трансакциски податоци надвор од затворањето на вашата сметка кај нас, видете ги вашите права подолу. До вашите податоци се пристапува внатрешно само врз основа на потреба да се знае, и до нив ќе се пристапува или обработува само доколку е апсолутно потребно.
  2. Ние секогаш ќе бришеме податоци што повеќе не се потребни со релевантен закон или јурисдикција во која работиме.
 6. Права на заштита на податоците според GDPR

Bancaneo е посветена на обезбедување фер и транспарентна обработка. Затоа е важно за нас дека субјектите на податоците не само што можат да го остварат своето право на приговор, туку и следниве права кога се исполнети соодветните законски услови:

 • Право на информации, чл. 15 од GDPR
 • Право на корекција, чл. 16 од GDPR
 • Право на бришење („Право да се заборави“), чл. 17 од GDPR
 • Право на ограничување на обработката, чл. 18 од GDPR
 • Право на преносливост на податоците, чл. 20 од GDPR
 • Право на приговор, чл. 21 од GDPR

За да го искористите вашето право, контактирајте не како што е наведено во делот „Контактирајте не“ подолу.

За да можете да го обработите вашето барање, како и за идентификација, ве молиме имајте предвид дека ќе ги користиме вашите лични информации во согласност со чл. 6 ст. 1 (в) од GDPR.

Вие исто така имате право да поднесете жалба до надзорен орган согласно чл. 77 GDPR во комбинација со Дел 19 GDPR.

 1. Права поврзани со Калифорнија
  1. Известување за акт за приватност на потрошувачите во Калифорнија

Во ова известување, ние се осврнуваме на барањата за откривање според Законот за приватност на потрошувачите во Калифорнија (CCPA) за жителите на Калифорнија. Ова известување треба да се прочита заедно со нашата Изјава за приватност и се однесува на сите жители на Калифорнија кои ја посетуваат нашата веб-страница или ги користат нашите услуги.

Собирање лични податоци и цели на употреба: Ние собираме, користиме и споделуваме лични податоци на жителите на Калифорнија, како што е опишано погоре.

 1. Закон за приватност на потрошувачите во Калифорнија

Сега кога знаете како ги собираме, користиме и споделуваме вашите лични информации, CCPA им обезбедува на жителите на Калифорнија специфични права во врска со нивните лични информации. Овој дел ги опишува вашите права на CCPA и објаснува како да ги остварите тие права. Покрај тоа, законот California Shine the Light (CA Civ. Code § 1798.83) бара од нас да им обезбедиме на жителите на Калифорнија, на нивно барање, имиња и адреси на трети страни кои добиле лични информации и споделени категории лични информации.

Residentsителите на Калифорнија имаат право да побараат ММ БИТИНВЕСТ ОУ да открие какви лични податоци Bancaneo собираше, користеше, откриваше и продаваше во текот на изминатите 12 месеци. Откако ќе го примиме и потврдиме вашето барање на потрошувачот што може да се провери, ќе ви ги откриеме потребните информации во пренослив и лесно достапен формат, вообичаено во рок од 45 дена по барањето. Може да направите само проверливо барање на потрошувачот за пристап или преносливост на податоци само двапати во период од 12 месеци.

Кога даваме информации под право да знаеме, ќе вклучиме:

 1. Категориите лични информации што бизнисот ги собира за потрошувачот и ги открива или продава за деловна намена
 2. Категориите извори на лични информации на потрошувачот
 3. Деловна или комерцијална цел за собирање и продажба на лични информации на потрошувачот
 4. Категориите на кои било трети страни со кои бизнисот ги споделува личните информации на потрошувачот или на кои им се продаваат лични информации
 5. Специфичните лични податоци собрани за потрошувачот

Residentsителите на Калифорнија, исто така, имаат право да побараат бришење на нивните лични податоци, предмет на одредени исклучоци, и не можат да бидат дискриминирани затоа што ги остваруваат своите права согласно законот за приватност на потрошувачите во Калифорнија. Можеби ќе бараме да обезбедите дополнителни лични податоци за да го потврдите вашиот идентитет пред да го обработиме вашето барање; можеби нема да го обработиме вашето барање ако не можеме да го потврдиме вашиот идентитет.

Residentsителите на Калифорнија, исто така, имаат право да се откажат од продажба на лични информации. Во претходните дванаесет (12) месеци Bancaneo не продал никакви лични информации.

Ако сте жител на Калифорнија и сакате да поднесете барање, доставете го вашето барање, во писмена форма, до: info@bancaneo. Организации.

Исто така, со овие методи можете да ги доставите вашите прашања или да изразите загриженост Bancaneoполитики и практики за приватност.

 1. Линкови на трети страни
  1. Нашите услуги може, од време на време, да содржат врски до и од веб-страниците на нашите партнерски мрежи, рекламни и филијали. Ако следите линк до некоја од овие веб-страници, ве молиме имајте предвид дека овие веб-страници имаат свои политики за приватност и дека ние не прифаќаме никаква одговорност за нив. Проверете ги овие правила пред да испратите какви било лични податоци на овие веб-страници.
 2. Промени во нашата политика за приватност
  1. За да бидеме во чекор со најдобрите практики, новото законодавство и промените во начинот на собирање и употреба на лични информации, може да ја менуваме оваа Политика на приватност од време на време. Ако направиме измени во оваа Политика на приватност, ќе ја објавиме ревидираната Политика за приватност на веб-страницата и ќе го ажурираме датумот на „Последно ажурирано“. За да бидете во тек со какви било промени, периодично проверувајте. Вашата употреба на нашите услуги по овие измени значи дека ја прифаќате ревидираната Политика за приватност. Ако сакате да ја разгледате верзијата на Политиката за приватност што беше ефективна непосредно пред оваа ревизија, контактирајте не на info@bancaneo. Организации.
 3. контакт
  1. Прашања, коментари и барања во врска со оваа Политика на приватност се добредојдени и треба да бидат упатени до нашиот глобален тим за приватност на следната е-адреса - info@bancaneo. Организации.