ФОРБЕС - Микаел Мосе Афирмирање обврска за откуп на онлајн банкарство со BancaNEO

Младиот француски претприемач Микаел Мос води модерна организација за да им служи на лицата со недоволно банкарство и да обезбеди исклучителни финансиски оперативни услуги за бизнисите. „Ние не тргнавме да градиме банка. Тргнавме да изградиме подобар свет. Тоа може да значи повеќе пари во вашиот џеб - и повеќе моќ да правите добро во вашите раце“…

Младиот француски претприемач Микаел Мосе води модерна организација која ќе им служи на банките под банка и обезбедува исклучителни услуги за финансиско работење за бизнисите.

„Не се обидовме да изградиме банка. Тргнавме да изградиме подобар свет. Тоа може да значи повеќе пари во вашиот џеб - и повеќе моќ да направите добро во ваши раце “, рече Микаел Мосе.

Повеќето луѓе во светот избираат да работат со финансиска институција, без разлика дали се работи за клиент на банка или членка на кредитна унија.

Одржувањето банкарска сметка и прислушкувањето на производите на кредитна картичка и други услуги што овие институции ги нудат, за многумина, е неопходен дел од личната финансиска состојба. Но, повеќето луѓе можеби нема да ги земат предвид другите аспекти на нивните финансиски институции, како што можат да поддржат другите компании или политички агенди.

Некои потрошувачи може да не се грижат во секој случај. Но, социјалното посвесно меѓу нас може да застане кога ќе слушнеме дека нашата банка на избор троши големи пари за поддршка на индустријата за фосилни горива или придонесувајќи средства за политичари чии интереси не се совпаѓаат со нашите.

За овие луѓе, BancaNEO нуди ново преземање на финансиските институции. BancaNEO не става пари во голема нафта или матни политички кампањи. И оди чекор понатаму и ги олеснува начините на кои неговите клиенти - преку нивните банкарски сметки и купување дебитна картичка - можат да помогнат да се направат позитивни влијанија во борбата против климатските промени.

Неодамна разговаравме со Микаел Мосе, извршен директор и основач на BancaNEO, за да дознаете повеќе за новиот и прогресивен пристап на финансиската институција кон банкарството и како клиентите помагаат да се справат со климатските промени и да се создаде одржлива иднина.

Банка дизајнирана да изгради подобар свет

Микаел Мосе не е непознат за прашањата поврзани со климатските промени или финансиите. „Работев на многу прашања околу одржливоста и финансиските можности да се вратам долго време“.

Навистина видов дека има потреба од различен вид финансиска институција, онаа што ги постави луѓето и планетата на прво место “, рече Мосе. „А сегашните опции што ги имаа луѓето околу финансиските производи беа спротивни на тоа“. Тој рече дека банките често земаат потрошувачки депозити и ги позајмуваат на нафта, гас и компании за дупчење.

Сакавме да создадеме различен сет на финансиски производи - оние што им помагаат на нашите клиенти да внесат активности за одржливост во нивниот секојдневен живот “, рече Микаел Мосе.

BancaNEO не само што им помага на своите клиенти да направат позитивни промени на планетата, туку исто така им дава приоритет на потребите на истите тие клиенти. „Големите банки работат најтешко за неколкуте најбогати. Кај BancaNEO, работиме за да ги донесеме најдобрите финансиски решенија за секого “, според организацијата.

Засади дрво со секое купување

"BancaNEO Ви нудиме општествено свесни и одржливи услуги за управување со готовина и инвестициски производи, за да можете да заработите пари, правејќи го светот подобро место “, велат од компанијата. „И, за разлика од големите банки, ние не ги користиме вашите депозити за да финансираме нафтоводи или да ги претвориме вашите такси во придонеси за кампања на политичарите што работат против вас“.

BancaNEOсметката е примарен начин на кој компанијата може да им помогне на клиентите да направат разлика.

„Претворете ја секоја трансакција во позитивна акција“, велат од компанијата. „Засади дрво што влијае на климатските промени со секое купување со заокружување до најблиското цело евро. И знајте дека вашите депозити нема да финансираат проекти за фосилни горива како цевководи, дупчење нафта и рудници за јаглен кога ќе отворите BancaNEO сметка “

Со оглед на нејзината општествено свесна мисија и пристап кон банкарството, BancaNEO сакаше да се увери дека понуди нешто посебно кога одлучи да влезе во просторот за дебитна картичка.

„Тоа не може да биде само уште една дебитна картичка, туку нешто во согласност со тоа зошто доаѓаат клиентите BancaNEO на прво место “, рече тој. „Затоа ние создадовме BancaNEO
картичка. На BancaNEO картичката е навистина изградена околу тоа да биде алатка за луѓето да го елиминираат својот јаглероден отпечаток “.

Тој рече дека тоа е првиот производ од секаков вид кој, едноставно со секојдневна употреба, може целосно да го елиминира јаглеродното стапало на една личност, врз основа на влијанието на просечниот Европеец.

„Секој пат кога ќе купите на своја BancaNEO картичка, BancaNEO засади дрво, а потоа ќе ти дозволиме да го заокружиш купувањето до најблиското евро, така што ќе ти биде резервно
промени, може да засадиш и дрво “, објасни Микаел Мосе. Тој рече дека ако некој прави 30 набавки месечно и се заокружува, тоа се околу 60 засадени дрвја.

Микаел Мосе - извршен директор BancaNEO / ФОРБС

Сè уште мислите дека целата размена на валути е иста?

Надградба на изводливи стапки и прилагоден пристап, врз основа на количината и фреквенцијата на вашите трансакции. Уживајте во најконкурентните цени благодарение на нашата
партнерства со повеќе провајдери.

Трансферите со повеќе валути се олеснија

Мулти-валутен IBAN поврзан со вашата NEO сметка ви овозможува да вршите меѓународни трансакции во 38 валути, без да отворате посебни сметки за секоја од нив.

  • Услуга која е навистина изводлива
  • Закажете ги вашите трансакции за поголема погодност
  • Истиот ден
  • Следниот достапен работен ден
  • Вредност на самото место (за 2 работни дена)
  • Напредна вредност (за повеќе од два работни дена)

Клиентите заработуваат финансиски награди додека се борат против климатските промени

BancaNEOМисијата за поддршка на одржливост и здрава планета е благородна мисија, но компанијата не заборави дека клиентите сакаат и други награди. „Сакавме да се осигураме дека им даваме финансиски стимулации на луѓето“, рече Микаел Мосе.

Така, клиентите можат да добијат финансиски награди и награда ако знаат дека помагаат да се елиминира нивното негативно влијание врз планетата. И, повторно, клиентите можат да бидат уверени во тоа BancaNEO се држи до својата еколошки мисија.

"BancaNEO е 100%“, велат од компанијата. „Четирите најголеми банки во Америка позајмуваат повеќе од 240 милијарди долари од парите на нивните клиенти за проекти за фосилни горива, секоја година. На секои 1,000 евра на кои префрлате BancaNEO има влијание на климата за заштеда на планета од 6,000 милји помалку, управувано од просечен автомобил “.

Ако сте некој кој се чувствува малку непријатно знаејќи дека вашата финансиска институција може да поддржува индустрии кои работат против одржливоста и социјалните позиции што се важни за вас, BancaNEO може да биде само финансиска институција за вас.

Добредојдовте на BancaNEO - нов вид финансиски партнер што ги става нашите клиенти и нивната совест на прво место. Отворете ја вашата лична или деловна сметка со BancaNEO
денес со кликнување ТУКА (htps: //bancaneo.org).

BancaNEO

BancaNEO

Поврзани Мислења