Често поставувани прашања

Генерално Прашања

НЕО обезбедува решенија за дигитално банкарство на клиенти низ целиот свет, нудејќи целосна финансиска слобода.

Можете да отворите сметка кај нас без оглед на вашето државјанство или финансиска историја, но ние имаме список на земји од кои не сме на клиенти. Целосниот список на јурисдикции на црната листа можете да го најдете на нашата посебна веб-страница: "Јурисдикции на црната листа “.

Аплицирањето за сметка на НЕО е едноставно и може да се направи од далечина.

За да започнете со процесот на апликација, кликнете на „Отворете лична сметка“ и продолжете до формуларот за апликација. По поднесувањето на образецот за апликација, вашиот случај ќе помине низ нашиот преглед на усогласеност.

Овој чекор може да трае до 7-10 работни дена. Во некои случаи, може да побараме од вас да дадете дополнителни информации со цел да завршите сè во согласност со барањата на нашиот регулатор.

Забележете дека откако ќе ги проверите вашите документи и ќе ја отворите вашата сметка, ќе добиете е-пошта од NEO со врската за поставување лозинка.

Врската важи 24 часа и откако ќе истече, треба да побарате нова со контактирање на нашиот тим за поддршка на клиенти на [заштитена по е-пошта]

Откако ќе ја поставите вашата лозинка, продолжете на Google Play или AppleStore за да ја преземете нашата апликација.

Последната фаза од процесот на отворање на сметка е потврдување на вашиот идентитет преку нашата мобилна апликација.

Вашиот паметен телефон мора да има предна камера. Ве молиме, подгответе го и вашиот пасош или национална лична карта.

Тоа е постапка за верификација на идентитетот овозможена од нашиот партнер Онфидо, извршена преку еднократен видео повик.

Нашиот партнер Onfido разви безбеден, безбеден и удобен метод за верификација на дигитална лична карта во реално време, од каде било во светот.

За да започнете со еднократна постапка за потврда на лична карта, најавете се во вашата мобилна апликација NEO од вашиот паметен телефон, користејќи ја вашата адреса за е-пошта и лозинка.

За време на видео повикот ќе фотографирате пасош или национална лична карта, ќе направите селфи, ќе ја поместите главата надесно и лево и ќе изговорите неколку броеви, што ќе ви ги даде системот. Нема да ви одземе повеќе од една минута од вашето време.

Еве неколку совети за тоа како да се подготвите за видео повикот:

  • Осигурете се дека сте на тивко место со силна интернет-врска и добро природно осветлување.
  • Изберете ја вашата земја на државјанство, проверете каков вид документ можете да користите и подгответе го.
  • Важно: верификацијата може да ја поминете со национална лична карта или пасош ако сте жител на ЕУ и со пасош САМО ако не сте жител на ЕУ.
 

НЕО со Сатчел има лиценца издадена од Одделот за услуги за надзор на Народната банка на Литванија и е доделена лиценца за институција за електронски пари бр. 28, со код на учесник на системот за плаќање бр. 30600 и извршува деловни активности според законите на Република Литванија, согласно Директивата на ЕУ (2009/110 / ЕЗ) и Директивата на ЕУ (2015/2366) за платежните услуги ширум ЕУ.

Законски се бара да го потврдиме вашиот идентитет пред да можеме да отвориме сметка за Сатчел за вас.

Постапката за верификација на лична карта преку видео повик е легално усогласен процес на далечинско идентификување, дизајниран да биде во согласност со најновите банкарски регулативи и закони, како и Законот за перење пари (АМЛ).

Во моментов, минималната возраст за да станете клиент на НЕО е 18 години.

Ние работиме да го спуштиме во иднина, развивајќи производи за помладите генерации.

NEO Тековна сметка

NEO за бизнис е моментално достапен за компании кои се регистрирани и имаат физичко присуство во Европската економска област (ЕЕА) или Швајцарија.

Ова ги вклучува следниве земји:

Австрија, Белгија, Бугарија, Кипар, Хрватска, Чешка, Данска, Естонија, Финска, Франција, Германија, Гибралтар, Грција, Унгарија, Исланд, Ирска, Италија, Латвија, Лихтенштајн, Луксембург, Малта, Холандија, Норвешка, Полска, Португалија , Романија, Словачка, Словенија, Шпанија, Шведска, Велика Британија.

Ние ќе ја додадеме вашата апликација во нашата приоритетна листа на чекање и ќе ве известиме веднаш штом нашите услуги станат достапни во вашата земја.

 

Можете лесно да отворите a лична or бизнис сметка со доставување образец за отворање лична / деловна сметка, што можете да го најдете на нашата веб-страница.

По поднесувањето на формуларот, може да потрае до 7-10 работни дена за да ги завршите проверките за усогласеност и да ја отворите вашата сметка.

Списокот на потребната документација можете да го најдете на нашата веб-страница:

Документи поставени за физички лица: КЛИКНИ ТУКА

Документи поставени за бизниси: КЛИКНИ ТУКА

За да отвориме деловна сметка на НЕО, треба да ги потврдиме деталите за директорите и примарните акционери на вашата компанија.

Оваа политика е во согласност со регулаторната постапка „Познај го својот клиент“ (KYC), која им помага на деловните субјекти да го потврдат идентитетот на своите клиенти.

Needе треба да наведете детали за физичките лица кои поседуваат повеќе од 25% од кумулативните акции на вашата деловна активност.

Овие акционери и директори ќе треба да обезбедат висококвалитетна фотографија од службена легитимација, која важи најмалку во следните три месеци. Можете да ги поканите автономно да ја достават проверката на лична карта или да ги постават документите во нивно име.

Забележете дека може да побараме дополнителни документи.

Вашата главна сметка е отворена во евра, доаѓа со уникатен IBAN и BIC и е наменета само за плаќања на СЕПА.

Постои можност да се отворат дополнителни сметки за меѓународни трансфери во различни валути преку споделен IBAN.

За да нарачате сметки во други валути, ве молиме, доставете формулар за нарачка SWIFT и ние ќе ви се обратиме со најсоодветното решение за вашите банкарски потреби.

Формулар за нарачка SWIFT

Да Секоја лична или деловна сметка IBAN отворена со NEO вклучува бесплатен пристап до нашите услуги за банкарство преку Интернет.

 

Да, лесно можете да пристапите до вашата сметка на NEO преку вашиот паметен телефон со преземање на нашата апликација за мобилно банкарство (Случај за iOS и Android).

Апликацијата можете да ја преземете тука:

iOS и Android

Број на меѓународна банкарска сметка (IBAN) е стандарден код за идентификување на меѓународни банкарски сметки преку националните граници.

Европски IBAN е составен од најмногу 27 алфанумерички знаци.

Било која деловна или лична сметка на НЕО му е доделен уникатен IBAN.

Деталите за вашата сметка можете да ги најдете преземајќи ги следниве чекори:

Канцеларија за веб клиенти на NEO
→ Најавете се на вашата сметка NEO и одете во менито „Сметки“ на левата страна од вашиот екран
Page Страница „Сметки“
→ Изберете ја потребната валута (ако имате две или повеќе сметки за валути)
→ Кликнете на табулаторот Инструкции за финансирање
→ Изберете една од достапните сметки и кликнете на неа.

Апликација за мобилни уреди NEO
→ Пријавете се со вашиот лозинка и изберете ја потребната валута (ако имате две или повеќе сметки за валута)
→ „Додади средства“
→ Изберете една од достапните сметки и кликнете на неа.

За да добиете средства на вашата сметка на НЕО, треба да ги доставите деталните детали за сметката на исплатувачот.

Овие можат да се најдат во вашата канцеларија за клиенти на NEO:

Канцеларија за веб клиенти на NEO
- Најавете се на вашата сметка NEO и одете во менито „Сметки“ на левата страна од вашиот екран
Page Страница „Сметки“
→ Изберете ја потребната валута (ако имате две или повеќе сметки за валута)
→ Кликнете на табулаторот Инструкции за финансирање. После тоа изберете една од достапните сметки и кликнете на неа. Detailsе бидат прикажани деталите за сметката, како што се Валута, банка, IBAN, SWIFT BIC и име на корисник.

Апликација за мобилни уреди NEO
- Пријавете се со вашиот код за пристап и одберете ја потребната валута (ако имате две или повеќе сметки за валута)
„Додади средства“. После тоа изберете една од достапните сметки и кликнете на неа. Detailsе бидат прикажани деталите за сметката, како што се Валута, банка, IBAN, SWIFT BIC и име на корисник.

За да нарачате сметки во други валути, ве молиме, доставете формулар за нарачка SWIFT и ние ќе ви се обратиме со најсоодветното решение за вашите банкарски потреби.

Формулар за нарачка SWIFT

Ако сакате да ја затворите вашата сметка, едноставно контактирајте го нашиот тим за поддршка на клиенти на [заштитена по е-пошта] од вашата регистрирана е-пошта и побарајте да започнете постапка за затворање на сметката.

Имајте на ум дека може да се применат дополнителни такси.

Можете да ги видите нашите тарифни планови овде.

За жал, не постои можност за повторно активирање на сметка која е затворена. Ако сакате повторно да ги користите нашите услуги, повторно аплицирајте со поднесување личен формулар за апликација или деловна сметка.

 

Единствената достапна опција за финансирање на вашата сметка во моментов е преку банкарски трансфер.

Упатствата за финансирање на вашата сметка можете да ги најдете преземајќи ги следниве чекори:

Канцеларија за веб клиенти на NEO
- Најавете се на вашата сметка NEO и одете во менито „Сметки“ на левата страна од вашиот екран
Page Страница „Сметки“
→ Изберете ја потребната валута (ако имате две или повеќе сметки за валута)
→ Кликнете на табулаторот Инструкции за финансирање. После тоа изберете една од достапните сметки и кликнете на неа. Detailsе бидат прикажани деталите за сметката, како што се Валута, банка, IBAN, SWIFT BIC и име на корисник.

Апликација за мобилни уреди NEO
- Пријавете се со вашиот код за пристап и одберете ја потребната валута (ако имате две или повеќе сметки за валута)
„Додади средства“. После тоа изберете една од достапните сметки и кликнете на неа. Detailsе бидат прикажани деталите за сметката, како што се Валута, банка, IBAN, SWIFT BIC и име на корисник.

Забелешка: Ако извршите трансфер од друга акредитирана банка на СЕПА во банка, на вашата сметка во ЕУРО, треба да бидете сигурни дека правите трансфер на СЕПА за да избегнете дополнителни давачки наплатени од вашата банка.

Парите ќе бидат запишани на вашата сметка Сатчел во рок од 1-3 работни дена.

За да ги промените вашите податоци за контакт или лични / деловни податоци, контактирајте го нашиот тим за поддршка на клиенти на [заштитена по е-пошта]

 

Во моментов работиме на спроведување на оваа одлика на нашата банкарска платформа преку Интернет, со цел да имате брз и лесен пристап до вашите банкарски детали.

Сè додека не стане достапно, можете да добиете изјава за сметка контактирајќи го нашиот тим за поддршка на клиенти на [заштитена по е-пошта], наведувајќи го потребниот период и претпочитаниот формат на изјавата во е-поштата.

Complaintалбата може да се достави преку три канали:

1. Регистрирана пошта испратена до нашата адреса на канцеларијата ММ БИТИНВЕСТ ОУ, Наитуше тн 3, Тарту , 50409, Естонија;

2. Е-пошта [заштитена по е-пошта];

3. Образец преку Интернет овде

Ние ги поздравуваме сите конструктивни критички повратни информации од нашите клиенти и kindубезно ве замолуваме да дадете детално објаснување на проблемот / ите со кои се соочувате. Ова ќе ни помогне веднаш да преземеме соодветни активности.

Пријавете се и Лозинка

Можете лесно да пристапите до вашата сметка во дигиталната банка со кликнување на копчето за најавување лоцирано на лентата за навигација на почетната страница:

За да се најавите, користете ја вашата овластена адреса за е-пошта и лозинката што сте ги поставиле за вашата сметка.

За да ја ресетирате вашата лозинка, контактирајте го нашиот тим за поддршка на клиенти на [заштитена по е-пошта]

За да ги промените деталите за контакт, испратете го пополнетиот формулар за промена на деталите за контакт (врска до формулар) на нашиот тим за поддршка на клиенти на [заштитена по е-пошта]

Да, постои можност да додадете дополнителен корисник на вашата деловна сметка.
Ве молиме контактирајте го нашиот тим за поддршка на клиенти на [заштитена по е-пошта] за помош.

 

Во NEO имаме за цел подобрено корисничко искуство, притоа одржувајќи високи безбедносни стандарди. Ова е причината зошто имаме двофакторна автентикација (2FA) за вашата NEO сметка, што додава дополнителен слој на безбедност што ја штити вашата сметка од неовластен пристап и ги одржува вашите пари безбедни во секое време.

Со 2FA ќе треба да ја внесете и вашата лозинка и ОТП (Еднократна лозинка) испратени до вас секој пат кога ќе се најавите на вашата сметка на НЕО, како и секое време кога извршувате појдовен трансфер.

Упатство за употреба за автентикација со два фактори (2FA)

Плаќања и Трансакции

Времето на обработка за појдовните трансфери зависи од видот на трансферот.

Внатрешните трансфери на системот се моментални. Трансферите на СЕПА траат помеѓу 1-2 работни дена.

SWIFT трансферите траат помеѓу 3-5 работни дена.

Меѓународни појдовни / дојдовни банкарски трансфери во други валути освен ЕУР се достапни само преку нашата заедничка услуга IBAN.

За да нарачате сметки во други валути, ве молиме, доставете формулар за нарачка SWIFT и ние ќе ви се обратиме со најсоодветното решение за вашите банкарски потреби.

Ние не наплатуваме никакви такси кога депонирате пари на вашата сметка на НЕО преку банкарски трансфер.

Меѓутоа, при извршување на меѓународна исплата, испраќачот може да избере странка што ги покрива надоместоците за трансфер во заминување.

Дополнително, при прием на SWIFT трансфери, дописничката (посредничка) банка може да одземе провизии за обработка, па затоа помал износ може да се кредитира на вашата сметка.

 

Во случај трансферот што ви е испратен не е заверен на вашата сметка, треба да добиете потврда за плаќање од испраќачот и да ја испратите до нашиот тим за поддршка на [заштитена по е-пошта]

 

Ако извршивте трансфер во погрешен IBAN, Ве молиме веднаш известете го нашиот тим за поддршка на [заштитена по е-пошта] и замолете ги да иницираат Повик за плаќање.

Забележете дека ако трансферот е веќе запишан на сметката на примателот, нема да можеме да ја вратиме трансакцијата. Во овој случај, ние би советувале да контактирате со примателот директно барајќи враќање.

За да направите внатрешен трансфер, ќе ви треба само краткиот број на сметка на примачот.

Изберете го типот на плаќање „Внатрешен трансфер“ во канцеларијата на вашиот клиент, внесете го бројот на сметката и системот автоматски ќе ја пребарува базата на податоци. Останува само да го внесете износот на трансакцијата. Трансферот ќе се изврши веднаш.

NEO КАРДС

Можете да ја следите оваа врска до нарачајте припејд картичка, што ќе биде поврзано со вашата сметка на NEO.

Белешка: Може да нарачате припејд Mastercard само ако имате тековна сметка во NEO.

За жал, оваа опција не е достапна. За да добиете картичка, треба да отворите тековна сметка со NEO.

 

Разликата е во границите и надоместоците за картичките. Активната потрошувачка тарифа овозможува поголеми ограничувања со пониски хонорари.

 

Откако вашата нарачка е поставена, и ако имате доволно средства за покривање на надоместоците за испорака, картичката обично ќе биде испратена во текот на следниот работен ден.

Стандардното време на испорака во моментов е до 20 работни дена.
Експресната достава до земјите на ЕУ и Велика Британија не треба да трае подолго од 3 работни дена.
Експресната достава до други земји треба да трае до 5 работни дена.

Лична сметка: 1 пластична картичка по сопственик на сметка и 2 виртуелни картички по сопственик на сметка.

Деловна сметка: максимум 5 картички (виртуелни или пластични) за најмногу 5 сопственици на картички по една деловна сметка.

Во моментот картичките се издаваат во ЕУР.

 

Можете да го сторите тоа директно од поставките за картичката во канцеларијата на клиентот. Потоа треба да продолжите со надополнување на салдото на вашата картичка.

Сите функции на картичката ќе бидат овозможени веднаш штом ја направите вашата прва трансакција на банкомат или ПОС.

Изберете го делот Картички во канцеларијата на вашиот клиент, изберете ја картичката што ви треба за надополнување, внесете ја сумата и наративот, доколку е потребно, и одобрете ја трансакцијата со вашиот код.

Трансакцијата веднаш ќе се одрази на салдото на вашата картичка.

Секогаш можете да го најдете во поставките за картичката. Ако сакате да го промените, можете да го сторите тоа преку разговор.

 

Да, сите NEO картички се безконтактни.

 

Границата е поставена од банка на трговецот, водена од Светските платни системи. Обично границата е помеѓу 25-50 ЕУР.

 

3D Secure е карактеристика дизајнирана да биде дополнителен безбедносен слој за трансакции со картички за е-трговија.

Сите NEO картички се опремени со 3D Secure.

Можете да ги проверите границите на картичката NEO ТУКА.
За да го зголемите лимитот за вашата картичка, контактирајте не преку разговор или на [заштитена по е-пошта]

Можете да подигнете пари од вашата NEO картичка во кој било АМТ кој поддржува Mastercard. Забележете дека има ЛИНК

Да, можете да платите преку Интернет со вашата NEO картичка.
Ве молиме, бидете сигурни дека салдото на картичката е повисоко од износот на трансакцијата што сакате да ја извршите.

Ако сте ја изгубиле картичката, треба веднаш да го известите нашиот тим за картички преку разговор или на [заштитена по е-пошта], и замолете ги да ви ја блокираат картичката. Тимот ќе ве води низ следниве чекори.

 

Еден месец пред датумот на истекување на картичката, ќе добиете известување за замена на картичката.
Во истото известување од вас ќе биде побарано да ја наведете вашата адреса за испорака.

Забелешка: Имајте на ум дека откако ќе ја добиете вашата нова картичка, мора да ја активирате на канцеларијата за клиенти на NEO веб или преку мобилната апликација.

Да За да го сторите тоа, испратете барање до нашиот тим за поддршка на клиенти преку разговор или на [заштитена по е-пошта].

 
en English
X