КУКИ ПОЛИТИКА

www.Bancaneo. Организации

Датум на влегување во сила: 1st јуни 2021

Оваа политика за колачиња објаснува како Bancaneo.org („ние“, „нас“ или „наш“) користи колачиња и слични технологии во врска со www.Bancaneo.org веб-страница.

Што се колачиња?

Колачињата се мали текстуални датотеки поставени на вашиот компјутер од веб-страници, а понекогаш и од е-пошта. Тие даваат корисни информации на организациите, што помага да ги направите вашите посети на нивните веб-страници поефикасни и поефикасни. Ние користиме колачиња за да осигуриме дека можеме да разбереме како ги користите нашите веб-страници и да се осигуриме дека можеме да направиме подобрувања на веб-страниците.

Колачињата не содржат никакви лични или доверливи информации за вас.

Како ние ги користиме cookies

Ние користиме колачиња за да се осигураме дека ќе го добиете најдоброто од нашата веб-страница. Првиот пат кога ќе ја посетите нашата веб-страница, од вас ќе биде побарано да дадете согласност за нашата употреба на колачиња и ви предлагаме да се согласите да дозволите колачињата да бидат активни на вашиот уред додека ја посетувате и прелистувате на нашата веб-страница за да се осигурате дека целосно ја искусувате нашата веб-страница. .

Видовите колачиња што можеме да ги користиме вклучуваат:

 • Колачиња за сесија

  Колачињата за сесија траат само за време на вашата посета и се бришат кога ќе го затворите прелистувачот. Овие овозможуваат разни задачи, како што е дозволување на веб-страница да идентификува дека корисник на одреден уред се движи од страница до страница, поддржувајќи ја безбедноста на веб-страницата или основната функционалност.
 • упорни колачиња

  Постојаните колачиња траат откако ќе го затворите прелистувачот и дозволете на веб-страница да ги запомни вашите постапки и преференции. Понекогаш постојаните колачиња ги користат веб-страниците за да обезбедат насочено рекламирање засновано врз историјата на прелистување на уредот.
  Ние користиме постојани колачиња за да ни овозможиме да ги анализираме посетите на корисниците на нашата страница. Овие колачиња ни помагаат да разбереме како пристигнуваат клиентите и да ја користат нашата страница за да можеме да ја подобриме целокупната услуга.
 • Строго потребни колачиња

  Овие колачиња се од суштинско значење за да ви овозможат да се движите низ веб-страницата и да ги користите нејзините карактеристики и да ја осигурате безбедноста на вашето искуство. Без овие колачиња што ги баравте услугите, како што се аплицирање за производи и управување со вашите сметки, не може да се обезбедат. Овие колачиња не собираат информации за вас за целите на маркетингот.
 • Колачиња за изведба

  Овие колачиња собираат информации за тоа како посетителите користат веб-страница, на пример, на кои страници посетуваат посетителите најчесто и ако добиваат пораки за грешки од веб-страниците. Сите информации што ги собираат овие колачиња се користат само за да се подобри начинот на кој работи веб-страница, корисничкото искуство и да се оптимизира нашето рекламирање. Користејќи ги нашите веб-страници, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред, но сепак можете да ги блокирате овие колачиња користејќи ги поставките за прелистувачот. 
 • Колачиња за функционалност

  Овие колачиња овозможуваат веб-страницата да се сеќава на изборите што ги правите (како на пример вашето корисничко име). Информациите што ги собираат овие колачиња се анонимни (т.е. не ги содржи вашето име, адреса, итн.) И тие не ја следат вашата активност на прелистување на други веб-страници. Користејќи ги нашите веб-страници, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред, но сепак можете да ги блокирате овие колачиња користејќи ги поставките за прелистувачот. 
 • Колачиња за насочување

  Овие колачиња собираат неколку информации за вашите навики на прелистување. [Тие обично се поставуваат од мрежи за рекламирање на трети лица]. Тие запомнуваат дека сте посетиле веб-страница и овие информации се споделуваат со други организации, како што се издавачи на медиуми. Овие организации го прават ова со цел да ви обезбедат насочени реклами 
  порелевантни за вас и вашите интереси. 
 • Колачиња од трети страни

  Имајте предвид дека трети страни (вклучително, на пример, рекламни мрежи и даватели на надворешни услуги, како што се услуги за анализа на веб сообраќај), исто така, можат да користат колачиња, над кои немаме контрола. Овие колачиња веројатно ќе бидат аналитички колачиња / перформанси или колачиња за насочување.

Управување со колачиња

Можете да контролирате и / или избришете колачиња како што сакате - за детали, видете aboutcookies.org. Може да ги избришете сите колачиња што веќе се на вашиот компјутер и можете да поставите повеќето прелистувачи за да спречите нивно поставување. Меѓутоа, ако го направите ова, можеби ќе мора рачно да прилагодувате некои преференции секој пат кога ќе ја посетите нашата веб-страница или да ја користите нашата Платформа и некои услуги и функционалности што ги нудиме може да не работат.

За да ги ограничите или ракувате колачињата, видете го делот „Помош“ на вашиот интернет прелистувач.

За сите дополнителни информации, ве молиме контактирајте не на info@bancaneo. Организации