Инфраструктура за плаќање

Пристапете до два од најголемите глобални системи за плаќање до трансакција со леснотија

Брзо и лесно банкарство преку Интернет

Трансфери на СЕПА

СЕПА ви овозможува да извршувате прекугранични плаќања во Европа исто толку погодни како домашните трансфери. 36 земји од ЕУ и ЕФТА во моментов се членки на проектот СЕПА.

 • Пониски трошоци за трансакција
 • Нема скриени трошоци
 • Време на извршување за 3 - 24 часа
 • Безбедност и точност на трансакциите
дознаете повеќе
Преглед
Преглед
Круг

SWIFT Трансфери

SWIFT мрежата поврзува над 11,000 финансиски организации ширум светот и се справува со просечно над 28 милиони меѓународни трансфери дневно.

 • 38 поддржани валути
 • Достапно во над 100 земји
 • Транспарентен пат на трансакција
 • Информации за плаќање што може да се следат
отворете ја вашата сметка

Масовни плаќања

Оптимизирајте го процесот на плаќање и избегнувајте рачно започнување на периодично плаќање.

 • Плаќајте повеќе примачи одеднаш
 • До 5000 примачи по трансакција
 • Достапно за сопствениците на лични и деловни сметки
 • Плаќања преку API повици или серија датотеки
 • 38 валути, 115 земји
 • Посветена поддршка на клиенти
 • Инстант валидација на банка
 • Достапност 24/7
 • Интегрирана безбедност и усогласеност
 • Масовни плаќања
Преглед
Преглед
Круг
доаѓа наскоро

СЕПА инстант кредитен трансфер

Брза трансакција и повисоки граници за практично работење.

 • Време на извршување од 10 секунди
 • Достапност 24/7/365
 • Целосно безбедни операции
 • СЕПА инстант
доаѓа наскоро

СЕПА директна дебита

Со СЕПА директните дебитни средства автоматски се вадат од вашата сметка секогаш кога доспева периодична исплата.

 • Автоматизирани периодични плаќања
 • Задачите за започнување на плаќање се елиминирани
 • Способност да се задолжуваат и фиксни и варијабилни износи
 • Сосема безбеден
Преглед

Што е разлика?

Свифт СЕПА СЕПА инстант
земји Над 200 земји СЕПА област СЕПА област
надоместоци Од 10 до 30 евра Од 0 до 5 евра ТБЦ
Валути 38 евра евра
Забрза 2-5 работни дена <1 работен ден 10 секунди
Преглед
Круг

Насочете ги трансакциите меѓу ЕУ и Кина

Трансактирајте со кинески јуани и долар од Хонг Конг и добијте директен пристап до кинескиот и европскиот пазар.

 • Може да се отворат сметки и за жителите на ЕУ и на Кина
ЕУ - кинеска инфраструктура за плаќање
en English
X