Документи поставени за деловно работење

 • Почетна
 • Документи поставени за деловно работење

Список на документи потребни за отворање на деловна сметка

Потребни документи:

1. Образец за апликација (мора да се пополни на Интернет).

2. Квалитетна копија од скенирање во боја на пасошот на сопственикот на бизнисот. Скенирањето на личната карта (напред и назад) ќе биде прифатено само за граѓани или жители на ЕУ или ЕЕА.

3. Доказ за адреса (која било сметка за комунални услуги издадена не порано од 90 дена пред поднесувањето на образецот за апликација) / упатство за банкарско писмо / изјава за банка преведена на англиски или литвански јазик.

4. Детален деловен опис:

 • Извор на средства;
 • Веб-страница;
 • Природата на влезните и појдовните трансфери;
 • Со кои земји ќе работите?
 • Маркетинг материјали (визит карти, брошури, презентации и сл.).

5. Корпоративни документи:

 • Сертификат за основање;
 • Меморандум и Статут на асоцијација;
 • Назначување директори и акционери;
 • Сертификат за добра состојба / работа (за компании постари од 1 година);
 • Сите други релевантни корпоративни документи во зависност од земјата на регистрација.

6. Придружни документи за клиенти / добавувачи (фактури, договори, нацрт договори).

7. Документи со придружни информации за првично финансирање (ако е извршен првиот трансфер од банка, потребен е извод од банка; доколку е извршен прв трансфер од партнер, потребна е фактура или договор).

8. Верификација преку решението Онфидо.

Подготвени сте да отворите деловна сметка?

Кликнете на копчето подолу за да започнете со процесот на апликација.

en English
X