Глобални такси

Моментална сметка
Отворена сметка130 евра
Дополнителна такса за отворање сметка8 евра
Управување со пристап до Интернет-сметка
Месечна такса за одржување50 евра
Минимална рамнотежа500 евра
Ресетирање на кодот за потврда на трансакцијата (TVC)10 евра
Плаќања
Влезен / појдовен внатрешен трансфер во рамките на NEOслободен
Дојден трансфер на СЕПА4 евра
СЕПА трансфер во заминување4 евра
SWIFT дојдовен трансфер

0,30%, мин. 25 евра Макс 350

SWIFT појдовен трансфер

0,2%, мин. 15 евра Макс 100

Други такси
SWIFT / SEPA потврда30 евра
Надоместок за пресврт на плаќање60 евра
Затворање на сметка60 евра
Ревизија на усогласеност550 евра
Официјално референтно писмо20 евра
Барање за амандман230 евра
Стандардна ревизорска потврда на сметки и салда100 евра

Забележете дека индивидуалните тарифи може да се применат за различни клиенти, во зависност од личниот случај. За надоместоците ќе се преговара и потврди со клиентот пред нивната апликација.

Надоместоците се применуваат само за компании регистрирани во ЕУ и ЕЕА и само за оние компании каде што секој од директорите на компанијата, акционерите и крајните корисни сопственици (УБО) се граѓани и жители на ЕУ или ЕЕА. По Брегзит, тарифата на ЕУ е сè уште применлива за клиенти од Јунајтед Киндом.

Имајте на ум дека во одредени случаи може да се примени провизија на посредничка банка.

Моментална сметка
Отворена сметка25 евра
Дополнителна такса за отворање сметка5 евра
Управување со пристап до Интернет-сметка
Месечна такса за одржување10 евра
Минимална рамнотежаБЕСПЛАТНО
Ресетирање на кодот за потврда на трансакцијата (TVC)5 евра
Плаќања
Влезен / појдовен внатрешен трансфер во рамките на NEOслободен
Дојден трансфер на СЕПА4 евра
СЕПА трансфер во заминување3 евра
SWIFT дојдовен трансфер

0,30%, мин. 25 евра Макс 350

SWIFT појдовен трансфер

0,15%, мин. 15 евра Макс 100

Други такси
SWIFT / SEPA потврда20 евра
Надоместок за пресврт на плаќање60 евра
Затворање на сметка60 евра
Ревизија на усогласеност120 евра
Официјално референтно писмо15 евра
Барање за амандман20 евра
Стандардна ревизорска потврда на сметки и салда100 евра

Забележете дека индивидуалните тарифи може да се применат за различни клиенти, во зависност од личниот случај. За надоместоците ќе се преговара и потврди со клиентот пред нивната апликација.

Надоместоците се применуваат само за граѓаните и жителите на ЕУ и ЕЕА.

Имајте на ум дека во одредени случаи може да се примени провизија на посредничка банка.

 Редовен трошачАктивен потрошувач / патникМал / среден бизнисОсновни
Месечна такса за картичка1 евра6 евра8 евра8 евра
Надоместок за вчитување картичкаслободенслободенслободен0.25% (мин. 5 евра)
Повлекување готовина од банкомат
(домашно)
1.35 евра1.25 евра1.5 евра2.5 евра
Повлекување готовина од банкомат
(меѓународен)
1.5% + 1.5 ЕУР1.3% + 1.5 ЕУР1.5% + 1.5 ЕУР2% + 2.5 ЕУР
ПОС купувања
(домашно)
0.3% + 0.15 ЕУР0.25% + 0.15 ЕУР0.3% + 0.15 ЕУР0.3% + 0.15 ЕУР
ПОС купувања
(меѓународен)
1.5% + 0.15 ЕУР1.1% + 0.15 ЕУР1.2% + 0.15 ЕУР1.5% + 0.75 ЕУР
Пад на трансакцијата0.5 евра0.5 евра0.5 евра0.5 евра
Банкомат / ПОС Девизи
(обележување)
1%1%1%1%
Промена на ПИН
(домашно)
0.5 евра0.5 евра0.5 евра0.5 евра
Промена на ПИН
(меѓународен)
1 евра1 евра1 евра1 евра
Замени картички4 евра6 евра9 евра3 евра
Надоместок за рециклирање картички
(Добротворна организација за рециклирање на пластика)
2 евра2 евра2 евра2 евра
Прашање за биланс на банкомат
(домашно)
0.5 евра0.5 евра0.5 евра0.5 евра
Прашање за биланс на банкомат
(меѓународен)
1 евра1 евра1 евра1 евра
Повратен депозит за безбедност25 евра25 евра25 евра25 евра
Надоместок за издавање картичка
(еднократен надомест)
4 евра6 евра9 евра9 евра
Експрес испорака ЕУ
(2-3 дена)
55 евра55 евра55 евра55 евра
Експресна испорака ширум светот
(3-5 дена)
80 евра80 евра80 евра80 евра
Редовно испраќање по пошта
(15-20 дена)
5 евра5 евра5 евра5 евра
Изјава за картичка *40 евра40 евра40 евра40 евра

* Изјава за картичка за последните 3 месеци - бесплатна


Ограничувања на картички
 Редовен трошачАктивен потрошувач / патникМал / среден бизнисОсновни
Банкомат - Максимална вредност по трансакција500 евра500 евра500 евра500 евра
Банкомат - Максимален број на ден10101010
Банкомат - Максимална вредност на ден1000 евра2500 евра2500 евра2500 евра
Банкомат - Максимална вредност месечно15000 евра20000 евра20000 евра20000 евра
Е-трговија - максимална вредност по трансакција2500 евра5000 евра5000 евра2500 евра
Е-трговија - Максимален број на ден20202020
Е-трговија - Максимална вредност на ден2500 евра5000 евра5000 евра2500 евра
Набавки - максимална вредност по трансакција2500 евра20000 евра20000 евра2500 евра
Набавки - Максимален број на ден20202020
Набавки - Максимална вредност на ден20000 евра20000 евра20000 евра20000 евра
Максимален биланс на картичката20000 евра20000 евра20000 евра20000 евра
Дневна граница на оптоварување5000 евра5000 евра5000 евра5000 евра
Месечна граница на оптоварување20000 евра40000 евра40000 евра20000 евра
Годишна граница на оптоварување80000 евра200000 евра200000 евра80000 евра

Во случај операција да се изврши во валута различна од онаа на картичката, девизниот курс го поставува Mastercard на денот на обработката на трансакцијата. За повеќе детали, ве молиме следете ја линк да ја посетите официјалната веб-страница на Mastercard.

Девизни курсеви на НЕО банкомат / ПОС во земјите на ЕЕА.

 Редовен трошачАктивен потрошувач / патникМал / среден бизнисОсновни
Месечна такса за картичка1 евра6 евра8 евра8 евра
Надоместок за вчитување картичкаслободенслободенслободен0.25% (мин. 5 евра)
ПОС купувања
(домашно)
0.3% + 0.15 ЕУР0.25% + 0.15 ЕУР0.3% + 0.15 ЕУР0.3% + 0.15 ЕУР
ПОС купувања
(меѓународен)
1.5% + 0.15 ЕУР1.1% + 0.15 ЕУР1.2% + 0.15 ЕУР1.5% + 0.75 ЕУР
Пад на трансакцијата0.5 евра0.5 евра0.5 евра0.5 евра
Промена на ПИН
(домашно)
0.5 евра0.5 евра0.5 евра0.5 евра
Промена на ПИН
(меѓународен)
1 евра1 евра1 евра1 евра
Изјава за картичка *40 евра40 евра40 евра40 евра

* Изјава за картичка за последните 3 месеци - бесплатна

Ограничувања на картички
 Редовен трошачАктивен потрошувач / патникМал / среден бизнисОсновни
Е-трговија - максимална вредност по трансакција2500 евра5000 евра5000 евра2500 евра
Е-трговија - Максимален број на ден20202020
Е-трговија - Максимална вредност на ден2500 евра5000 евра5000 евра2500 евра
Набавки - максимална вредност по трансакција2500 евра20000 евра20000 евра2500 евра
Набавки - Максимален број на ден20202020
Набавки - Максимална вредност на ден20000 евра20000 евра20000 евра20000 евра
Максимален биланс на картичката20000 евра20000 евра20000 евра20000 евра
Дневна граница на оптоварување5000 евра5000 евра5000 евра5000 евра
Месечна граница на оптоварување20000 евра40000 евра40000 евра20000 евра
Годишна граница на оптоварување80000 евра200000 евра200000 евра80000 евра

Во случај операција да се изврши во валута различна од онаа на картичката, девизниот курс го поставува Mastercard на денот на обработката на трансакцијата. За повеќе детали, ве молиме следете ја линк да ја посетите официјалната веб-страница на Mastercard.

Девизни курсеви на НЕО банкомат / ПОС во земјите на ЕЕА.

Моментална сметка
Отворена сметка250 евра
Дополнителна такса за отворање сметка15 евра
Управување со пристап до Интернет-сметка
Месечна такса за одржување70 евра
Минимална рамнотежа500 евра
Ресетирање на кодот за потврда на трансакцијата (TVC)15 евра
Плаќања
Влезен / појдовен внатрешен трансфер во рамките на NEOслободен
Дојден трансфер на СЕПА6 евра
СЕПА трансфер во заминување6 евра
SWIFT дојдовен трансфер0.2% мин. 15 ЕУР, максимум 100 ЕУР
SWIFT појдовен трансфер0.5% мин. 25 ЕУР, максимум 350 ЕУР
Други такси
SWIFT / SEPA потврда30 евра
Надоместок за пресврт на плаќање60 евра
Затворање на сметка60 евра
Ревизија на усогласеност550 евра
Официјално референтно писмо20 евра
Барање за амандман30 евра
Стандардна ревизорска потврда на сметки и салда100 евра
Отворена деловна сметка

Забележете дека индивидуалните тарифи може да се применат за различни клиенти, во зависност од личниот случај. За надоместоците ќе се преговара и потврди со клиентот пред нивната апликација.

Имајте на ум дека во одредени случаи може да се примени провизија на посредничка банка.

Моментална сметка
Отворена сметка80 евра
Дополнителна такса за отворање сметка8 евра
Управување со пристап до Интернет-сметка
Месечна такса за одржување15 евра
Минимална рамнотежаслободен
Ресетирање на кодот за потврда на трансакцијата (TVC)10 евра
Плаќања
Влезен / појдовен внатрешен трансфер во рамките на NEOслободен
Дојден трансфер на СЕПА6 евра
СЕПА трансфер во заминување4 евра
SWIFT дојдовен трансфер0.2% мин. 15 ЕУР, максимум 100 ЕУР
SWIFT појдовен трансфер0.5% мин. 25 ЕУР, максимум 350 ЕУР
Други такси
SWIFT / SEPA потврда20 евра
Надоместок за пресврт на плаќање60 евра
Затворање на сметка60 евра
Ревизија на усогласеност120 евра
Официјално референтно писмо15 евра
Барање за амандман20 евра
Стандардна ревизорска потврда на сметки и салда100 евра
Отворете лична сметка
Забележете дека индивидуалните тарифи може да се применат за различни клиенти, во зависност од личниот случај. За надоместоците ќе се преговара и потврди со клиентот пред нивната апликација.
Имајте на ум дека во одредени случаи може да се примени провизија на посредничка банка.
en English
X